Témat: 16
Registrován od: Apr 2020
Hodnocení:
3
Ahoj,
jak si vykládáte změnu 02 s ohledem na převýšení střešního pláště? Jde mi o příklad, kdy v půdním prostoru je více než jeden požární úsek (např. pokoje, byty apod) a střecha je klasika dřevěná + pálená taška. Podle mě, pokud se udělá SDK podhled s požární odolností, a ten se bude stýkat s požárníma stěnama tak je to OK ne?
Podle toho článku v 02 mi to moc jasné není, je tam že převýšení střešního pláště musí být v případě pláště DP3 a ve výjímkách už není "pokud se stýká s požárním stropem". V 04 je to napsáno jednoznačně ale z té změny 02 jsem trošku ztracený...
Témat: 2
Hodnocení:
4
V podkroví je víc PÚ, postačí když se požární stěna stýká s požárním podhledem ve funkci požárního stropu, tak jak je v 1.větě 8.2.4. Pokud je na půdě víc PÚ a jsou bez požárního podhledu (např.nevytápěné sklady) pak už jdete přes střechu nebo musíte splnit jednu z uvedených možností uvedených v 8.2.4
Témat: 6
Registrován od: Mar 2020
Hodnocení:
0
Ano, ono to už bylo i bude. Pokud máš v podkroví více požárních úseků, tak stačí když se požární strop stýká s požárními stěnami.
Hodnocení:
3
Diky obema za nazor. Ja si to porad myslim, jen mi prislo ze v te zmene to napsali dost blbe
Témat: 2
Hodnocení:
4
Pánové, jak se pasujete s tím, když je půdní vestavba na části půdy a většinou není oddělena od půdy jednou stěnou napříč půdy (tudíž nejde dát stěny kvůli dešťové vodě přes střechu objektu) a střešní plášť s taškovou krytinou má dřevěné latění a nevlezete se ani do jednoho kriteria 8.2.4 (kce DP2 s odolností, kce DP1, materiály pouze A1/A2).
Hodnocení:
3
Jedine co me napada je udelat podhled do 1,2m (jestli si to dobre pamatuju) i ve stavajici pude a DP2
Hodnocení:
3
No resi i neresi. V nirme je pozadavek aby DP2 bylo aspon 1,2 m na obe strany takze splnite pozadavek normy. Co se tyka odhorivani lati v podhledu tak mate pravdu ze technicky se to bude blbe resit ale ldyz vezmete v potaz, ze pozadavek bude 30 minut (vetsinou) a rychlost sireni plamene po povrchu dreva popr rychlost odhorivani dreva tak myslim ze ta vzdalenost 1,2 m nez odhori bude srovnatelna s 30 minutama.