Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zakresleni odstupove vzdalenosti
A co nějaké centrimetry nahnat použitím emisivity 0,8 dle ČSN EN 1191-1-2 čl.3.1-6?

(13-04-2020, 04:16 PM)Petra P. Napsal(a): Zdravím,

sice se to úplně nedotýká přímo 02, ale týká se to odstupů..

potřebovala bych poradit, jak vykreslit odstupy. Počítám je s pomocí podrobného výpočtu na stránkách Pelce.. a je tam vykresleno..viz příloha. Ano, obrázek je jen ilustrativní..ale:
- hodnota 1,37 (vlevo) je na jeho ilustrativním obrázku zakreslena od fasády a to by v mém případě vyšlo dál než nejvyšší hodnota 1,46..Takže tvar by byl úplně jiný a dle mého názoru nesmyslný...
- pokud ale mám tedy stanovovat odstup od okna (a ne od fasády) a dejme tomu, že 1,37 vykreslim od okna, aby křívka měla podobný tvar - jak pak vypadá křivka, když ji brání fasáda..? (viz žlutá křivka druhého obrázku příloze..)

Nepotřebuju si ulehčit situaci tím, že to vykreslím celé od fasády a ne od okna, hledám každý cm a zajímá mě jak je to správně.
Díky moc.
Petra P.

Pokud by ten obrázek měl být pro ilustraci správný, tak buď měl být PNP nakreslen k rovině okna a všechny ty hodnoty bez ohledu na kotovací šipku a vynášecí čáry po úhlech dle Cosin-Lambertova zákona se měly vztáhnout k rovimě okna a k rohu okna a pak se nemůže stát, že 1,37m je při vynesení větší jak 1,46m, nebo se měl obrázek vztáhnou k rovině fasády. Takže obrázek je opravdu ilustrativní ale nepřesný. Jen se tomu přizpůsobte. A pokud byste PNP vynášela k rovině a rohu okna pak jen výsledný PNP upravte tak, že rožek před oknem stíní (přes něj PNP ne) a od tohot rohu úsečka pod úhlem 20 stupňů ke křivce PNP (tak jak se vynáší PNP dle normy) a to bude výsledný obrazec. Snad jsem to popsal srozumitelně nemám monetálně jak bych to nakreslil a poslal.
Odpovědět

Příspěvků v tématu
Zakresleni odstupove vzdalenosti - od Petra P. - 13-04-2020, 04:16 PM
RE: Zakresleni odstupove vzdalenosti - od Patrik - 13-04-2020, 05:38 PM
RE: Zakresleni odstupove vzdalenosti - od Patrik - 13-04-2020, 07:44 PM
RE: Zakresleni odstupove vzdalenosti - od Patrik - 15-04-2020, 04:05 PM

Přejít na fórum:

Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 1 host(ů)