13-04-2020, 10:47 AM
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 13-04-2020, 10:52 AM uživatelem Patrik.)
Ještě by se na to dalo podívat takhle. Když budu mít podstropní VZT zařízení sloužící pro více PÚ a osadím na do něj požární klapky a budu tvrdit, že toto řešení z hlediska PO je OK, proč pro stejné strojní zařízení se stejnou funkčností, když jej dám o 2m dál do samostatné místnosti budu chtít, aby tato místnost byla samostatným požárním úsekem. Vždyť z hlediska funkčnosti se nic nezměnilo a mám navíc požární uzávěr, těsnění instalací.....
A teď zase zpět k 72 viděno optikou místnosti - když strojovna VZT v samostatné místnosti sloužící pro více PÚ musí být dle 72 samostatným PÚ, proč když tu jednotku se stejnou funkčností dám před dveře této místnosti najednou nemusí být požárně oddělena?
Když na to přijde jsou i SDK podhledy s oboustrannou požární odolností. VZT se kterými spolupracuji už to řeší tak, když už to jinak nejde a není místnost, že celou jednotku obalí minerální požární izolací a pokud je pod ní podhled je nepožární.
A teď zase zpět k 72 viděno optikou místnosti - když strojovna VZT v samostatné místnosti sloužící pro více PÚ musí být dle 72 samostatným PÚ, proč když tu jednotku se stejnou funkčností dám před dveře této místnosti najednou nemusí být požárně oddělena?
(13-04-2020, 10:39 AM)Zbinda Napsal(a): já mám teda nejvíc problém s tím, jak v takovém případě osadit požární klapku do SDK podhledu a celkově jak oddělit tu jednotku? Za předpokladu, že to bude pod stropem a odděleno SDK podhledem. Dále jak se bude dimenzovat požární odolnost stropu? podle 10 se určuje odolnost stropu jen zespod. Tudíž když bude hořet ta jednotka tak může spadnout i s SDK? to potom bude v tom požárním úseku ve kterém je stejně a je zbytečné to oddělovat není?
Když na to přijde jsou i SDK podhledy s oboustrannou požární odolností. VZT se kterými spolupracuji už to řeší tak, když už to jinak nejde a není místnost, že celou jednotku obalí minerální požární izolací a pokud je pod ní podhled je nepožární.