Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
čl. 5.6.12 - mezní šířka ČCHÚC
Zdravím,

prosím, mohl by mi někdo vysvětlit co se přesně myslí článkem 5.6.2? Píše se, že ČCHÚC musí mít alespoň 1,5 úp a že se započítávají nejvýše 4 únikové pruhy. 

Postupoval jsem na základě čl. 5.6.10, tedy jsem posoudil předpokládanou dobu evakuace s mezní dobou evakuace. Mezní délky v ČCHÚC tedy nestanovuji a posoudil jsem mezní délky a šířky NÚC, s tím že jsem chtěl posoudit jako kritické místo i jediné dveře vedoucí na volné prostranství (z ČCHÚC), ale vychází mi min. 4 úp -> dveře mají 2,5 úp.

Mám chápat, že dle čl. 5.6.2 musí mít ČCHÚC minimálně 1,5 úp a pro účely posouzení doby evakuace mohu využít max 4 úp - tudíž pokud mám v ČCHÚC všude 1,5 úp tak mi mezní šířky vyhovují, nebo mám mezní šířky stanovit klasicky dle 73 0802 a u toho mohu započíst (v případě více únikových východů) max. 4 úp?

A dále bych přiložil další, asi hloupý dotaz, ohledně obsazení v prostoru dle ČSN 73 0818 (jelikož tu není samostatná sekce):

Mám požární úsek dětské skupiny, kterou posuzuji dle kap. 12 ČSN 73 0835 jako jesle. Maximální počet dětí v PÚ bude 12, počet zaměstnanců odhaduji na 4 osoby. Zvolil jsem položku 2, konkrétně 2.1.1 pro místnosti kde budou pobývat děti (jedná se o denní místnost - jídelnu a šatnu jsem stanovil že může být obsazena pouze osobami již započtenými v PÚ). 

Položku 2.1.2 lze dle odkazu 4) použít jako alternativu k položce 2.1.1, chápu správně, že by šel v PÚ vynásobit projektovaný počet osob jednoduše součinitelem 1,3 (E1 * 1,3 a E3 *1,3)? Po vynásobení součinitelem 1,3 vyšlo o mnoho méně dětí (neschopných samostatného pohybu) a nemusel bych volit cestu dle plochy? Bral jsem plochu z důvodu bezpečnosti, a až do posouzení mezní šířky dveří na VP jsem neměl problém. 

Omlouvám se, jestli to jsou stupidní a základní dotazy, jsem stále student a 34 v takovém rozsahu používám poprvé Big Grin
Odpovědět

Příspěvků v tématu
čl. 5.6.12 - mezní šířka ČCHÚC - od Domd - 10-09-2020, 03:17 PM

Přejít na fórum:

Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 2 host(ů)