(10-06-2020, 01:31 PM)Zbinda Napsal(a): už to asi chápu jak to myslíte. Abych byl upřímný, tak ačkoliv pana Pelce uznávám, tak si myslím, že kdybychom se řídili tím co říká tak nic nepostavíme a určitě nic nezateplíme....V tom co říkáte, mám ovšem jeden háček. Na strop nad posledním podlažím je kladen požadavek stejně jen RE...takže pokud budu mít například celou hořlavou střechu, prokážu že v 15 minutách mi nespadne a například tam dám dřevěné desky, které neprohoří, tak odstup už stejně nestanovuju protože splňuju RE 15. V čem je teda rozdíl jestli to beru jako plášť nebo jako strop?Pokud nevyžaduju i I tak si myslím že to E tam nic nemění
Jo občas má "své" názory

Já teda vždy kladu požadavek na požární strop REI (zdola) a pak neřeším odstup od střešního pláště, pokud je mimo PNP. Chápu to tak, že když vezmu požadavek na RE, tak bych měl prokázat, že střešní plášť uvolní max. 150 MJ/m2 (a ještě by tedy měl být DP1). Pokud to nesplním, měl by se stanovit odstup od pláště. Když udělám REI, tak pak už nic neřeším. Mimochodem, požadavek vyhlášky na Broof(t1) mi v takovém případě přijde na druhou stranu zase dost ujetý. Ale takových věcí je v normách bohužel hodně...