Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
únikové cesty bez rizika - recepce
Ahoj,
jaký máte názor k únikovým cestám všeobecně (je to problém 35 i 33) kdy chodba musí být prostor bez rizika nebo kde pn je max 5 kg/m? Podle 9.3.3 v 02 může být recepce součástí dokonce CHÚC pokud pn < 15 kg/m2. Říkám si, že když muže být v CHÚC, může být i součástí NÚC pokud je požadavek bez rizika jako např. 10.5.2 v 35? Jediný rozdíl je vlastně větrání a byla by z toho CHÚC a tam recepce být může, tak proč ne v NÚC?
Odpovědět
CHÚC je něco jiného než úsek bez rizika, dokonce je to napsáno v 02/04. Pokud mám požadavek na PÚ bez požárního rizika, tak recepci bych tam nedal nebo max. kovový stůl, kovovou židli a bez PC.
Odpovědět
(17-04-2020, 12:03 PM)Zbinda Napsal(a): Ahoj,
jaký máte názor k únikovým cestám všeobecně (je to problém 35 i 33) kdy chodba musí být prostor bez rizika nebo kde pn je max 5 kg/m? Podle 9.3.3 v 02 může být recepce součástí dokonce CHÚC pokud pn < 15 kg/m2. Říkám si, že když muže být v CHÚC, může být i součástí NÚC pokud je požadavek bez rizika jako např. 10.5.2 v 35? Jediný rozdíl je vlastně větrání a byla by z toho CHÚC a tam recepce být může, tak proč ne v NÚC?

Já to tedy aplikuji tak jak je to napsáno právě díky tomu větrání CHUC. A když investor požaduje v NUC otevřenou recepci tak je poměrně často i ve dvoupodlžaním objektu místo NUC navržena větraná CHUC. Nevím jestli se na to dá něco vymyslet.
Odpovědět
(17-04-2020, 02:30 PM)Josef Král Napsal(a): CHÚC je něco jiného než úsek bez rizika, dokonce je to napsáno v 02/04. Pokud mám požadavek na PÚ bez požárního rizika, tak recepci bych tam nedal nebo max. kovový stůl, kovovou židli a bez PC.
Ja to prave vzdycky bral tak, ze CHUc ma mit nejprisnejsi pozadavky. Proto mi nekde do hlav proc v CHUC to byt muze ale v NUC nemuze
Odpovědět

Přejít na fórum:

Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 1 host(ů)