Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
čl. 9.1.11 - /Z2, požárně dělící konstrukce 30 minut
Pokud podle čl. 9.11.1 ČSN 73 0804/Z2 spadám do položky a1), tak musí požárně dělící konstrukce a nosné konstrukce vykazovat požární odolnost 30 minut. Platí to podle Vás i na nenosný obvodový plášť a na střešní plášť, když jsem v I.SPB?

Děkuji za názory.
Odpovědět
"tyto požadavky se nevztahují na nosné konstrukce střechy, pokud nezajišťují stabilitu jiných konstrukcí"....pokud se to nevztahuje na střechu tak určitě ani na střešní plášť. Podle mě ani na obvodovou nenosnou stěnu to neplatí.
Odpovědět
Podle ČSN 73 0804, čl. 3.5 je požárně dělící konstrukce definováva takto:

"Stavební konstrukce, bránící šíření požáru mimo požární úseky, schopná po stanovenou dobu odolávat účinkům vzniklého požáru; jsou jimi požární stěny (vnitřní, obvodové, štítové apod.), požární stropy, popř. střechy s funkcí požárního stropu a požární uzávěry otvorů v těchto konstrukcích."

Takže to podle mě platí i na obvodové stěny, bez ohledu na jejich statickou funkci a na střešní pláště pokud se jedná o požární strop.
Odpovědět
(15-04-2020, 11:45 AM)Josef Král Napsal(a): Podle ČSN 73 0804, čl. 3.5 je požárně dělící konstrukce definováva takto:

"Stavební konstrukce, bránící šíření požáru mimo požární úseky, schopná po stanovenou dobu odolávat účinkům vzniklého požáru; jsou jimi požární stěny (vnitřní, obvodové, štítové apod.), požární stropy, popř. střechy s funkcí požárního stropu a požární uzávěry otvorů v těchto konstrukcích."

Takže to podle mě platí i na obvodové stěny, bez ohledu na jejich statickou funkci a na střešní pláště pokud se jedná o požární strop.
Neni blbost kdyz to neplati pro nosne konstrukce strechy aby to platilo pro stresni plast?
Odpovědět

Přejít na fórum:

Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 1 host(ů)